top of page

SUKUKOKOUKSET

SUKUKOKOUS 2022

LAHTI 2008

Uosukaisen sukuseuran 4. kokous Lahden kansanopistolla 5.7.2008.

Lahden kansanopisto

Lahden kansanopisto

Terttu Uosukainen ja esiintyjät

Terttu Uosukainen ja esiintyjät

Kirkossa

Kirkossa

Seppeleen lasku

Seppeleen lasku

Seppeleen lasku

Seppeleen lasku

Kirjoittaja Marja Koivula, hallituksen sihteeri
 

Lauantaina vähän ennen puolta päivää Uosukaisia kipusi Lahden kansanopiston rappuja aulan ilmoittautumispöydän ääreen Tertun halattaviksi etu-, taka- ja sivuovista. Jugend-rakennuksia ei yli sata vuotta sitten suunniteltu esteettömiksi.

 

Kahvi- ja rupatteluhetki vietettiin 150m korkeiden teräsristikkomastojen juurella vuonna 1935 rakennetulla lähetysasemalla. Muutamat ehtivät poiketa myös hiihtomuseossa ja tekemässä mäkihyppysimulaattorissa ennätyksiä.

 

Varsinaisen vuosikokouksen puheenjohtajaksi valittiin Osmo. Sukua keskustelutti sukukirjan uuden painoksen toimitustapa. Viralliset valinnat ja päätökset sujuivat jouhevasti. Ensio oli ilmoittanut etukäteen jättävänsä hallituksen, joten Markku sai avukseen uusia voimia; Taisto Uosukaisen ja varajäseniksi valitut Aili Wiikin ja Juho Juutilaisen. Muut hallituksen jäsenet ovat vanhaa kaartia.

 

Kokousedustajista Jarmo Uosukainen kertoi Uosukkalan kyläkirjan toimittamisesta ja julkaisemisesta. Mauri Silfverhuth esitti suvun vanhimman, Hilja Koskelan 104-vuotishaastatteluvideon.

 

Illalliselle kokoonnuimme kansanopiston juhlasaliin. Tertun poikakaverit, Laulava Kaukopartio, huolehti musiikkiannista ikimuistoisesti. Illallispöytä notkui herkkuja, ja viiniäkin saimme nauttia painikkeeksi. Ja uusia tuttavuuksia syntyi tarinoidessa.

 

Sunnuntaiaamun jumalanpalveluksessa Lahden Ristinkirkossapäivän tekstit kuultiin suvun edustajien, puheenjohtaja Markun ja sihteerin, lukemina. Jumalanpalveluksen jälkeen teimme kunniakäynnin Karjalaan jääneiden muistomerkille, jonne laskimme kukat.

 

Lopuksi Keski-Lahden Martat tarjosivat sekä suvulle että muulle kirkkoväelle maukkaat leivät ja kahvit kirkon alakerrassa. Ja sitten olikin taas jäähyväisten aika.

bottom of page