Dna kertoo, mistä suomalaisten esi-isät ja esiäidit tulivat


Helsingin Sanomien mukaan sukututkija Marja Pirttivaaran Juuresi näkyvät -kirja neuvoo, miten dna:n avulla voi selvittää suvun tarinaa. Suomalaisten dna kertoo myös, mistä esi-isät ja esiäidit tulivat. Meidän Uosukaisten tapauksessa juuremme saattavat johtaa Saksaan joskaan siitä ei ole vielä vahvaa näyttöä. Toistaiseksi ei ole tiedossa onko suvussamme ketään joka olisi teettänyt sukulinjoihin liittyvää dna-tutkimusta.

Artikkelissa kirjoitetaan seuraavaa: "Nyt näyttää siltä, että suuri osa esi-isistämme saapui Uralin länsipuolelle Aasiasta asti, aina nykyisen Pekingin tienoilta! Tämä on paljastunut suomalaisten geeneistä. Sukujen historia on tarkentunut dna-näytteistä, joita jokainen saa soluistaan. Suomessa on myös maailman paras sukututkimuksen aineisto, ja vieläpä digitoituna. Tietojen keruussa auttavat kirkonkirjat.' Saamme Pirttivaaran mukaan kiittää tästä kirkkolakia vuodelta 1686. Siitä lähtien kirkon kirjoihin on merkitty niin naisten kuin miesten lukutaidot.

Meillä on innokas sukututkimuksen perinne, jos sitä vertaa muihin maihin. Tämän Pirttivaara tietää vuosien kokemuksesta. Hän on luennoinut dna-sukututkimuksesta monille suomalaisille suvuille. Hän myös tuntee alan huiput maailmalla. 'Sukututkimus on hyvin yhteisöllinen harrastus. Elämään astuu suvun dna:n selvityksen kautta uusia sukulaisia ja ystäviä, jopa Amerikoista saakka.”

Lue lisää: https://www.hs.fi/paivanlehti/06122017/art-2000005477662.html

Suosituimmat netistä tilattavat dna-tutkimukset ovat 23andme, My Heritage ja National Geography.

#sukututkimus #dna #suomalaisetjuuret

67 views0 comments
UOSUKAISTEN SUKUSEURA RY

 

Uosukaisen sukuseura ry.

henna.uosukainen(at)gmail.com
040 410 2149

Sukukirja

Tarmo Haarala

050 587 4162

tarmo.haarala(at)pp.inet.fi

Sukututkimus

Markku Uosukainen

Munkamäentie 69, 47150 Raussila

muosukka@gmail.com

0400 235 969

OTA YHTEYTTÄ

 

Onko sinulla idea sukuseuran toiminnan tai kotisivujen kehittämiseksi? Haluaisitko olla mukana sukuseuran kehittämisessä tai päivittää yhteystietosi, kysyä jotakin tai antaa palautetta? Ole meihin yhdessä ja lähetä viesti alla olevalla lomakkeella.

 

Jos haluat lähettää valokuvia tai muuta materiaalia sukututkimukseen, lähetä oma sähköpostiviestisi osoitteeseen tarmo.haarala(at)pp.inet.fi.

Copyright © Uosukaisten sukuseura ry 2021