DNA-testeillä selvitetään suvun historiaa


Itse tehtävät geenitestit yleistyvät nopeasti. Helsingin Sanomat kertoo sukututkimuksen ja geenitestien yhteyksistä 18.11.2018 julkaistussa artikkelissa.

"Geneettisessä sukututkimuksessa käytetään yleensä vähintään yhtä kolmesta eri testistä: isälinja, äitilinja ja etäserkkutesti. Testi tehdään elävän ihmisen sylkinäytteestä tai poskisolunäytteestä. Testin avulla voi löytää eläviä sukulaisia sekä selvittää kauas historiaan, mistä päin maailmaa sukuun on tullut eri aikoina väkeä ja jopa mistä kaukaisimmat esi-isät ovat kotoisin. Geneettisessä sukututkimuksessa käytettyjä dna-testejä myyvät monet yritykset ja niitä voi tilata internetistä. Testin tulokset tulevat palveluntarjoajan tietokantaan. Tietokanta kertoo myös, mikäli jollakin muulla tietokantaan testituloksensa antaneella on dna:ssa niin paljon samaa, että kyse on todennäköisesti biologisesta sukulaisesta."

Testit eivät ole silti oikotie tiedon lähteille. Edessä voi monimutkaisiakin tarinoita. Lue lisää Helsingin sanomien 18.11.2018 julkaistusta artikkelista.

Joitakin tunnettuja geenitestejä tekeviä tahoja

Tutustu PCMagazinen 2018 tekemään geenitestivertailuun tästä.

#dna #sukututkimus

18 views0 comments
UOSUKAISTEN SUKUSEURA RY

 

Uosukaisen sukuseura ry.

Kiveriönkatu 3 as 19, 15140 Lahti

040-744 9335 
uosukainen.terttu(at)gmail.com

Sukukirja ja Sukututkimus

Tarmo Haarala

Wilhelm Schildtin katu 11 B 36, 40740 Jyväskylä

050-587 4162

tarmo.haarala(at)pp.inet.fi

OTA YHTEYTTÄ

 

Onko sinulla idea sukuseuran toiminnan tai kotisivujen kehittämiseksi? Haluaisitko olla mukana sukuseuran kehittämisessä tai päivittää yhteystietosi, kysyä jotakin tai antaa palautetta? Ole meihin yhdessä ja lähetä viesti alla olevalla lomakkeella.

 

Jos haluat lähettää valokuvia tai muuta materiaalia sukututkimukseen, lähetä oma sähköpostiviestisi osoitteeseen tarmo.haarala(at)pp.inet.fi.

Copyright © Uosukaisten sukuseura ry 2020