top of page

SUKUSEURA

SUKUKOKOUS 2022
Aloitus

Sukuseuramme perustettiin vuonna 2000 vaalimaan sukumme perinnettä. Alkuvuodesta 2017 julkaistuun toiseen sukukirjaamme tuli yli 21000 Uosukaisen sukuun kuuluvaa henkilöä. Tervetuloa liittymään mukaan joukkoomme! 

 

Sukumme on kokoontunut joka toinen vuosi sukukokoukseen tutustumaan ja vaalimaan Uosukaisen suvun historian jatkumista tuleville sukupolville. Sukuseuran hallitus valitaan joka toinen vuosi sukukokouksen yhteydessä. Viimeisin sukukokous pidettiin heinäkuussa 2022 Hämeen Petäyksessä ja seuraavan sukukokouksen paikka päätetään loppukesästä 2023.

Puheenjohtajalta
Puheenjohtajan terveiset

Hyvät Uosukaisten sukuseuran jäsenet!


Edellisen puheenjohtajan terveiset olivat noin vuoden takaa ja tässä välissä kesällä 2022 saimme pidettyä vuosikokouksen Petäyksessä. Itse pääsin paikalle vasta varsinaisen kokouksen jälkeen yhteiselle illalliselle. Kiittelin silloin paikalla olleita luottamuksesta, kun minut valittiin puheenjohtajaksi. Nyt voinenkin kaikille esittäytyä näiden terveisten myötä.


Olen Eija Viitala, Uosukaisen Kaukon ja Tertun tytär Lahdesta. Tätä kirjoittaessani on Kansallinen Veteraanien päivä 27.4. Olin äitiini tänään yhteydessä ja hän kertoi kotiutuneensa juuri veteraanien muistotilaisuudesta. Itselleni veteraaneilla on erittäin suuri merkitys, heidän kuntoutuksensa on ollut aikoinaan osa työtäni ja nykyään yritän välittää tietoutta siitä myös omille opiskelijoille, toki toivoen, ettei vastaavaan ole samassa mittakaavassa tulevaisuudessa tarvetta. Yliopistossa tein gradun rintamaveteraanien kuntoutuksesta ja tyttäreni sai vajaan kahden viikon ikäisenä kokea veteraanien valmiuden tarttua (pyytämättä) toimeen, kun osa testattavista huolehtivat pienestä vauvasta minun testatessa muita, ”Elä sie hättäile, kyllä myö tää hoijjetaan”.


Veteraaneja ei enää ole montaa jäljellä. Viime aikoina on saanut lukea uutisia siitä, miten kunnan viimeinen veteraani on nukkunut pois. Ennuste onkin, että vuonna 2025 veteraaneja on elossa enää noin tuhat ja vuoteen 2035 heitä ei enää ole. Veteraanien muistoja ja perinteitä on kuitenkin luvattu vaalia. Sama koskettaa meidän sukumme juuria. Yksi tehtävämme on vaalia sukumme vanhoja muistoja ja siksi esitän seuraavan toiveen:


Kaivelkaahan arkistojanne! Iäkkäiden vanhempien kanssa voi tehdä, vaikka muistelumatkan menneeseen esimerkiksi löytämiänne kuvien avulla. Kirjoittakaa kuulemianne tarinoita ylös. Juhon ja Markun yhteystiedot on tuolla lopussa, joten toimittakaa heille materiaaleja, kuvia ja/tai tarinoita. Päivitelkää myös yhteystietojanne sivujen kautta tai suoraan Hennalle – yhteystiedot löytyvät lopusta tai seuran sivuilta. Siirretään tarinoita jälkipolville.


Työ vie minua nykyisin usein Lappeenrantaan, Etelä-Karjalaan ja täytyy rehellisesti myöntää, että siellä on erilaista. Nuoretkin huutavat kiitokset linja-autonkuljettajalle poistuessaan bussista. Pari kertaa olen käynyt syömässä Skinnarilan kampuksella ja tuntuu, että olemme jo ruokalan väen kanssa vanhoja tuttuja, sama koskettaa kollegoita, joita en oikeastaan tunne mutta olemme nähneet käytävillä. Karjalassa on vaan sitä jotain…


Tämä vuosi on sukuseuran toiminnassa ns välivuosi. Seuraava yhteinen tapaaminen on suunnitteilla vuodelle 2024.

Vehreää kevättä!

Eija Viitala

Uosukaisten sukuseuran hallituksen puheenjohtaja

viitalaeija(at)gmail.com

Markku Uosukainen, Varapuheenjohtaja ja Sukututkimusvastaava, muosukka(at)gmail.com
Henna Uosukainen, Rahastonhoitaja ja Jäsenvastaava, henna.uosukainen(at)gmail.com

Juho Juutilainen, Verkkosivuvastaava, juhojuutilainen(at)gmail.com

Sukukokoukset

HALLITUS

Sukuseuran hallitus valitaan joka toinen vuosi sukukokouksen yhteydessä. Järjestyksessä 10. sukukokous järjestettiin Jämsän Hotelli Jämsässä 15.-17.7.2023. Sukukokous valitsi 15.7.2023 sukuseuran hallituksen seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi.

Eija Viitala, Puheenjohtaja

Markku Uosukainen, Varapuheenjohtaja, Sukututkimusvastaava

Sami Silfverhuth, Sihteeri

Henna Uosukainen, Rahastonhoitaja, Jäsenvastaava

Juho Juutilainen, Verkkosivuvastaava

Leena Silfverhuth, Jäsen

Marja Koivula, Jäsen

Emmi Uosukainen, Some-vastaava, Varajäsen

Essi Uosukainen, Varajäsen

Hallitus
PETÄYS 2022
bottom of page