SUKUSEURA

SUKUKOKOUS 2022
 

Sukuseuramme perustettiin vuonna 2000 vaalimaan sukumme perinnettä. Alkuvuodesta 2017 julkaistuun toiseen sukukirjaamme tuli yli 21000 Uosukaisen sukuun kuuluvaa henkilöä. Tervetuloa liittymään mukaan joukkoomme! 

 

Sukumme on kokoontunut joka toinen vuosi sukukokoukseen tutustumaan ja vaalimaan Uosukaisen suvun historian jatkumista tuleville sukupolville. Sukuseuran hallitus valitaan joka toinen vuosi sukukokouksen yhteydessä. Viimeisin sukukokous pidettiin Jämsässä ja seuraava sukukous järjestetään heinäkuussa 2021 Petäyksessä.

 
Puheenjohtajan terveiset

Hyvät Uosukaiset!

 

Kaikki te, jotka olette suoraan alenevassa polvessa Uosukaisia tai olette avo- tai aviopuolisoita. On aika jälleen, tulevana kesänä, kokoontua sukukokouksen merkeissä. On aika kohdata, jatkaa Uosukaisten tarinaa ja kertoa menneistä ajoista nykypolville. Siihen nykyinen tietotekniikka antaa oivallisia mahdollisuuksia ja siitä saamme kokouksen yhteydessä viitteitä.


Kun viime kokouksen (Jämsä 2018) lopuksi keskustelimme mahdollisesta tulevasta kokouspaikasta, niin Hämeenlinnan seutu nousi vahvasti esille. Siihen hallitus myös päätyi. Kokoonnumme Hattulassa, hotelli Petäys Resortissa 25.-26.7.2020.


Hallitus vieraili paikassa viime syksynä, eräänä sateisen harmaana lauantaipäivänä ja voi miten ihastuimmekaan siihen paikkaan, se vakuutti meidät harmaudesta huolimatta. Kauniilla Vanajaveden niemellä, hyvät kokoustilat, sauna- ja uintimahdollisuudet, paljon ulkoaktiviteetteja, niin lapsille kuin aikuisillekin. Toivottavasti lähdette runsain joukoin mukaan.


Ensimmäinen laajemman joukon sukutapaaminen oli kesällä 2000 Tampereella ja saman vuoden syksyllä perustettiin Uosukaisten sukuseura. Sen jälkeen vuosikokous on järjestetty joka toinen vuosi, ensimmäinen vuonna 2002, joten nyt kokoonnumme vuosikokoukseen jo kymmenettä kertaa. Olen ollut tuosta vuoden 2000 tapaamisesta lähtien mukana joka kerta ja nyt minulla on ilo olla toivottamassa teidät kaikki lämpimästi tervetulleiksi heinäkuussa Petäykseen. Toivottavasti näemme siellä myös uusia sukulaisia.


Kokouspaikkaan pääsette, niin halutessanne, etukäteen tutustumaan netin kautta. Lähistöllä sijaitseva Lepaan Puutarha- ja viinitila on myös tutustumisen arvoinen.
 

Sunnuntaina meillä on mahdollisuus osallistua Karjalaiseen messuun. Ja samalla on mahdollisuus kuulla rajan taakse jääneen Vuokselan kirkon kelloja. Sillä Vuokselan seurakunnan kolmesta kirkonkellosta kaksi soivat Hattulan Pyhän Ristin kirkon kellotapulissa.


Kirjassa Sotiemme Vuoksela kertoo Taisto Virkki miten ”kesäkuussa 1944 Vuokselan evakuoinnin yhteydessä yhteensä 800 kiloa painavat kaksi kirkonkelloa kiskottiin köydellä alas kirkon kattoa myöten ja pantiin evakuoimiskuljetuksella menemään kanta-Suomeen. Viivyttyään matkalla kaksi vuotta ne ilmaantuivat Parolan rautatieasemalle. Kellot olivat sen jälkeen vielä parikymmentä vuotta piilossa valvontakomissiolta erään navetan ylisillä. Kun kellot elokuussa 1963 soivat tapulissa, ne paikalla olleiden mukaan soivat virheettömästi”.


Hattulan seurakunnan huomassa on myös Vuokselan ehtoolliskalusto. Hattulaan ne luovutettiin kesällä 1964 Rengon seurakunnan kirkkoherranviraston arkistoholvista, mistä olivat aikaisemmin samana vuonna löytyneet.


Sunnuntaina on myös mahdollisuus tutustua Panssarimuseoon, jossa kuulemme sot.mest. evp. Markku Uosukaisen kertomana Panssarimuseon tarinaa.


Kuten huomaatte, varsinaisen vuosikokouksen lisäksi on paljon muuta mielenkiintoista ohjelmaa. Mutta olemme yhdessä hallituksen kanssa rakentaneet ohjelman niin, että jäisi mahdollisimman paljon aikaa myös seurustelulle, uusille kohtaamisille, vanhoille tuttavuuksille. Lisäksi toivomme kaunista kesäistä säätä, iloista mieltä ja jälleennäkemisen riemua.
 

Näkemisiin Petäyksessä!

Leena Silfverhuth

Uosukaisten sukuseuran hallituksen puheenjohtaja

 

HALLITUS

Sukuseuran hallitus valitaan joka toinen vuosi sukukokouksen yhteydessä. Järjestyksessä 9. sukukokous järjestettiin Jämsän Hotelli Jämsässä 21.-22.7.2018. Sukukokous valitsi 21.7.2018 sukuseuran hallitukseen seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi seuraavat henkilöt:

 

Leena Silfverhuth (Puheenjohtaja)

Yhteystiedot: leena.sth (at) gmail.com

Eija Viitala (Varapuheenjohtaja)

Marja Koivula (Sihteeri)

Henna Uosukainen (Rahastonhoitaja)

Markku Uosukainen (Jäsen)

Juho Juutilainen (Jäsen)

Aili Wiik (Jäsen)

Emmi Uosukainen (Varajäsen)

 

Maija Lindfors (Toiminnantarkastaja)

Tarmo Haarala (Asiantuntija/Sukututkimus)

Covid-19 pandemiasta johtuen istuva hallitus jatkaa seuraavaan sukukokoukseen asti.

 
PETÄYS 2022