top of page

SUKUTUTKIMUS

Sukuseuramme systemaattisen sukututkimuksen perusteet loi Ensio Uosukainen, jonka ansiokkaasti keräämä aineisto julkaistiin ensimmäisen sukukirjan sukutauluissa vuonna 2002. Sukutauluihin oli koottu mukaan yli 3000 Uosukaista. Hänen työtään jatkoi sukututkijamme, historioitsija Tarmo Haarala ja häneltä viestikapula on siirtynyt Markku Uosukaiselle.

Sukututkimuksen haastava tavoite saavutettiin kun sukuseuran toinen sukukirja valmistui huhtikuussa 2017. Tarmo Haaralan tutkimien sukutietojen ansiosta on sukutauluihin täydennetty aiemman vuoden 2002 kirjassa julkaistun sukututkimuksen puuttuvia jälkeläishaaroja niin, että sisältö kattaa kaikki n. 1569 syntyneen esi-isämme Martti Uosukaisen jälkeläiset sodan syttyessä evakkoon lähteneisiin (11. tai 12. sukupolveen) saakka.

 

Tutkitun tiedon lisäksi kirjan perhetaulut sisältävät myös niiden nuorempien henkilöiden tiedot, jotka ovat olleet tiedossamme vuonna 2016. Tietoja suvun jäsenistä, syntyneistä ja esi-isien luo lähteneistä samoin kuin muutakin jälkipolville tallennettavaa sukuaineistoa ja dokumentteja voi jatkuvasti lähettää sähköpostiliitteenä suoraan Markku Uosukaiselle. Yhteystiedot löytyvät sivun alaosasta. Sukutietoihin liittyvissä asioissa täytä sukututkimuslomake alla olevasta linkistä. Lomake on saatavana myös paperiversiona. Lataa paperiversio tästä.

Autathan meitä päivittämään ja rikastamaan sukutietojamme antamalla omat Uosukaisten sukua koskevat tietosi käyttöömme vastaamalla sähköiseen sukututkimuslomakkeeseen. Uosukaisten Sukuseura huolehtii myös jatkossa kerätyn, tallennetun ja kaiken aikaa laajenevan sukutietokannan ylläpidosta, sekä hallitsee sen sisältöön ja julkaisemiseen liittyviä oikeuksia.

SUKUTUTKIJAN VINKIT

 

Sukutietojen virheetöntä tallentamista tietojärjestelmään nopeuttaa merkittävästi, kun huomioit asiatietoja ja muuta materiaalia lähettäessäsi seuraavat asiat.

Sukututkimuslomake_screenshot.jpg
  • Kaikki materiaali on syytä toimittaa kirjallisena, mieluiten sähköpostilla osoitteeseen tarmo.haarala(at)pp.inet.fi

  • Jos tietoja lähetettäessä on käytössä vuonna 2017 julkaistu sukukirja, merkitse ilmoitettujen sukutietojen tai virheilmoituksen yhteyteen näitä koskeva sukutaulun numero ja kirjan sivunumero tiedon paikalleen sijoittamisen helpottamiseksi.

  • Jos ilmoittamasi henkilöt puuttuvat sukutauluista kokonaan, eikä yhteys heistä sukuun ole selvillä, mainitse siitä ilmoituksesi yhteydessä.

  • Liitä aineistoon aina ilmoittajan osoite ja puhelinnumerotiedot mahdollisten tarkennusten tiedustelua varten.

  • Lyhyitä yksittäisiä täydennys ja muutostietoja tai muuta kuin henkilötietoja lähettäessäsi voit kirjoittaa asiat myös vapaassa tekstimuodossa ilman sähköistä- tai paperista sukututkimuslomaketta kunhan huomioit yllä olevat tietojen käsittelyä helpottavat ja sen virheettömyyttä varmentavat asiakohdat.

Sukututkijalta
SUKUKIRJA

Kaikki sotaa edeltäneiden Uosukaisten suvun sukupolvet sisältävä järjestyksessä toinen sukukirja esiteltiin Imatran sukukokouksessa 2016. Sukukirja saatiin painosta 1.4.2017 ja on tilattavissa 50 euron hintaan + toimituskulut.

bottom of page